M-am simțit cumva vinovat pentru newsletter-ul trecut. Parcă nu m-am chinuit destul. Așa că mă revanșez în ăsta. Simt că o să vă placă.
…
Întrebarea săptămânii 🤔
Săptămâna trecută vă invitam să discutăm despre branduri, dacă e important cum comunică ele sau nu. S-a răspuns așa și așa:
Mi se pare că totul e interesant la aceste date. De la faptul că o proporție covârșitoare din oameni țin cont de comunicarea unui brand până la faptul că (totuși) 14% nu-s interesați de acest aspect și cumpără indiferent. Cert e că e foarte important cum comunici, pentru cine, când. Eu, cumpărătorul?
Țin cont de derapaje, am o listă mentală de branduri pe care nu le mai cumpăr pentru că au dat gherle. Asta e, nu trebuie să cumpărăm toți din aceleași locuri, nu? Dacă devenim prieteni buni vă spun și care sunt brandurile alea.
Mai multe detalii am putea să discutăm la evenimentul BrandUP la care o să și vorbesc. Câștigătorul celor două bilete la eveniment este Alex Sanislav. Alex, dacă vezi newletter-ul ăsta dă un mail la george.bonea@gmail.com.
Pentru săptămâna viitoare❓
Simplu: Care crezi că o să fie cea mai mare surpriză la alegerile de duminică, 9 Iunie? De ce?
Comentează și câștigă. Cărți.
…
Ce am mai scris ✍️
Dacă ați văzut vreun film românesc (dintre cele vechi) mai mult ca sigur ați văzut și o reclamă în el. Să vorbim despre reclamele din filmele românești.
Aproape zilnic recomand articole interesante la rubrica „De citit în drum spre casă”.
…
Ce am mai citit📚
The childless revolution de Madelyn Cain - ce face foarte bine cartea asta (printre multe altele) este că ne ajută să ne dăm seama cât de mitocănească este întrebarea „și voi? Pe când copil?”. Dincolo de faptul că unii nu vor (ceea ce nu se dezbate oricum cu oricine), alții nu pot, sunt traumatizați de încercări ș.a.m.d.. Așa că să nu mai fim imbecilizați de simplitatea faptului că „barza aduce copiii” și să nu mai punem întrebări care pot provoca stări inconfortabile;
America dezgolită de la brâu în jos de Raluca Feher - dacă aveți chef să vă povestească cineva cum a fost în vacanță, pe un ton prietenos, asta e cartea. Dacă mai sunteți și xenofili o să vă înțelegeți de minune;
Coreea de Nord. Un stat gherilă în transformare de Philippe Pons - am aspirat cartea asta, așa de bine e scrisă. Și așa multe nu știm despre Coreea de Nord. Eu nu știam. Cartea asta mai are un avantaj. Înțelegi mai bine comunismul românesc când vezi cum s-a dezvoltat cel coreean. Altfel, ce să mai adaug? O lectură obligatorie pentru orice emite vreodată pretenția că știe „cum stă treaba cu Coreea de Nord”.
…
Alte chestii? Recomandări? 🤔
Dacă tot am citit despre Coreea de Nord mi s-a făcut poftă să revăd serialul M.A.S.H. 4077. Sunt curios dacă observ lucruri noi;
Am văzut serialul Baby Reindeer (Netflix). Superb. 10 din 10;
Aveam poftă de niște Tim Burton, așa că am revăzut „Corpse Bride”. De (re)văzut;
Cică așa se face un sos pesto ultra-mega-bun;
Care e faza cu Subway în Coreea de Sud?
Am văzut finala Champions League cu Andrei (a.k.a. FC Newsletter) la clubul fanilor Borussia din București. Fotbalul e mereu mai frumos când ești cu underdogs (cei cu șanse mai mici). Ca să citez din Tamaș, „poate câștiga Borussia dacă înscria mai multe goluri ca Real-ul”. Dar duminică am văzut FC Metz - St. Étienne (meci pentru evitarea retrogradării) și mi s-a părut un meci mai tare ca finala UCL;
Dacă vă place Bach aveți șansa să ascultați ce cânta acesta în copilărie (și se pare că apoi a uitat de bucățile astea). Mie mi se par niște piese bune pentru coloană sonoră de film, sesiuni de jogging, ba chiar și ca fundal pentru o zi intensă la birou. Colocvial vorbind, Bach a fost punkist în copilărie;
…
Cuvântul săptămânii📖
Intercesor - mijlocitor
Exemplu: „Mihai e intercesor pentru colegii lui de clasă când vine vorba de țigări și bilete la pariuri.”
…
Bâlciul care suntem ❤️
Asta e ieșirea de la gura de metrou Titan (București). Putea să fie o piațetă verde, dar Negoiță a dat liber la gherete și bazar. Lasă, să vezi ce-l pedepsește lumea din Sectorul 3 cu un nou mandat.
…
Mai mult? 🧲
Dacă vreți să citiți ce cărți am publicat până acum: „Îmi pare rău că am muncit”, „Miercuri10” și „Aventuri cu Zornel în Lumea Nașpa”.
Alte chestii pe Facebook, blog, Twitter (X?) și pe Instagram țin evidența cărților citite. Pe LinkedIn vorbim de muncă & colaborări.
Momentan sunteți 3.087 abonați.
Unii oameni dau cămașa de pe ei pentru mine. Mulțumesc celor care contribuie pe Substack și Patreon. Cum ar spune mama, „tu de ce nu ești ca ei?”.
Având în vedere peisajul politic actual și tendințele tot mai surprinzătoare a maselor, eu simt că vom avea o surpriză interesantă de privit, dar pe care nu aș vrea să o "experimentăm". Ascensiunea AUR, deși e ironică, deși nu îți vine a o lua în serios, ar putea fi o supriză neplăcută zic eu. Mna, cică "gusturile nu se discută". De ce ar fi o surpriză? Din păcate am mai privit cum acest partid a impresionat de la fondarea lui. Imaginea superficială a opțiunilor electorale arăta un alt tip de tendințe, dar a apărut discursul AUR cu accentele lui tradiționaliste și eurosceptice, iar românii care sunt de atâta timp în căutarea a ceva mai bun au fost repede impresionați. Oricum, devine tot mai greu de anticipat având în vedere discrepanța între sondaje și rezultatul de la urne.
Dar, pentru că suntem un popor pe cât de dramatic, pe atât de optimist și de încrezător, eu zic că suntem mulți care sperăm la o surpriză plăcută la fiecare serie de alegeri.
Surpriza de duminică va fi că nu vor fi surprize: cei care sunt acum primari vor rămâne în principiu în continuare primari. Surpriza mai mare ar fi dacă măcar ar obține consilii locale mai prietenoase, dar mă îndoiesc. Iar la europarlamentare ce surprize să mai fie? Faptul că Barna va fi ales europarlamentar este antiteza surprizei, din toate punctele de vedere 🙂