Și o să tot fie cald…
…
Întrebarea săptămânii 🤔
Mă uitam peste răspunsurile și voturile sondajului de săptămâna trecută și trebuie să recunosc faptul că-mi dă cu virgulă. Să vedeți:
Mă uit pe rezultate și cred că înțeleg bine, nu? 46% dintre cei care au răspuns au încredere deloc&puțină în postul de știri preferat (ăla pe care îl urmăresc cel mai des). Dacă îi mai pun și pe ăia cu cât de cât ajungem la 89%. Sper că nu greșesc, dar asta înseamnă că 89% dintre cei care au răspuns se uită în continuare la posturi de știri (ori au posturi de știri preferate) în ciuda faptului că încrederea în informații este minimală spre deloc. Wow! Cred că ăsta e cel mai paradoxal sondaj de până acum. Ce să mai zic… le sugerez celor 89% să nu-și mai piardă timpul și nervii, ci să meargă direct la cele mai corecte surse TV. Eu recomand Paprika TV.
Pentru săptămâna viitoare:
Probabil știți deja de nasoala dintre Israel și Iran. Așa că hai să vorbim de frici și războaie.
Argumentează-ți răspunsul la comentarii și poți câștiga Marele Premiu (și singurul premiu): cărți.
Uite, Ambra a comentat și a câștigat. Ambra, dacă vezi newsletter-ul ăsta o să te rog să-mi trimiți un mail cu două titluri din poza de mai jos:
…
Ce am mai scris ✍️
Am adunat mai multe gânduri despre trăitul în oraș și câteva reguli de bun simț care nu știu de ce sunt atât de greu de acceptat și implementat.
În curând o să-mi apară primul articol pe Iscoada, asta fiind un ceva uriaș (huge thing) pentru mine. Până apare textul poate vă familiarizați cu ce e pe site (în cazul în care nu știați deja de acest proiect mega șmecher, forță, bombă).
În (aproape) fiecare zi fac o selecție de articole pe care le găsesc interesante. Ce-mi salvez dimineața ca să citesc seara. E rubrica „De citit în drum spre casă”. Dacă vă faceți cumva un obicei din a intra seara pe blog o să vedeți textul acolo.
…
Ce am mai citit📚
What good are the arts? de John Carey - poate una dintre cele mai amuzante și inteligente cărți pe care le-am citit în ultimii ani. Ce face Carey genial este că demonstrează, documentat, că arta (așa cum o considerăm noi) este un complex de împrejurări, plus mult elitism/clasism/rasism/sexism ș.a.m.d.. Frumusețea asta de carte mi-a demonstrat, din nou, că artă e ce vrea fiecare să fie artă și cum ceea ce nu considerăm artă e, de cele mai multe ori, rezultatul unui cumul de factori sociali (precum rasismul… aham… manele…). De asemenea, recomand a se consuma împreună cu „Estetica întâlnirii” de Baptiste Morizot și Estelle Zhong Mengual.
Dacă vrei să vezi ce am tot citit în ultimii ani am listele pe Instagram.
…
Alte chestii? Recomandări? 🤔
Am văzut bucata asta de stand up din 1988 (de la americani) și am râs;
În ultimele zile am petrecut aproape două ore pe acest canal de gătit de unde am mai învățat niște sfaturi;
Am mai spus că-mi place Kinezărie;
La One World am mai văzut trei documentare (pe care de astăzi le puteți vedea și online): Înfruntând întunericul (care mi-a făcut foame să vizitez Sarajevo, dar mi s-a părut un documentar prea lungit); Ce e de făcut? (pe ăsta trebuie să-l revăd împreună cu tata); Note din Eremocen (de ce să mint, nu a fost pe gustul meu, n-am rezistat prea mult, n-am înțeles mare lucru, dar cu siguranță e bun pentru alții); Repet: de azi le puteți vedea online pe toate;
…
Cuvântul săptămânii📖
Alocronic - care se produce în timpuri diferite.
Exemplu: „bunul simț în traficul românesc este alocronic, nu poate să se întâmple brusc, într-un moment t0. Din păcate.”
…
Triplu impact ❤️
Ce-mi place la șoferul ăsta este că s-a chinuit să încurce și mașinile care intră/ies de pe alee, și bicicliștii de pe pistă, dar și persoanele cu OCD. Poliția trebuie să dea puncte și pentru efort.
…
Mai mult? 🧲
Dacă vreți să citiți ce cărți am publicat până acum: „Îmi pare rău că am muncit”, „Miercuri10” și „Aventuri cu Zornel în Lumea Nașpa”.
Alte chestii pe Facebook, blog, Twitter (X?) și pe Instagram țin evidența cărților citite. Pe LinkedIn vorbim de muncă & colaborări.
Momentan sunteți 3.083 abonați.
Unii oameni dau cămașa de pe ei pentru mine. Mulțumesc celor care contribuie pe Substack și Patreon. Cum ar spune mama, „tu de ce nu ești ca ei?”.
Oppenheimer, dar cu explozia masculinității fragile.
Sper că mai există și oameni cerebrali printre cei care monitorizează, și dau ordine, așa cum a fost și acel erou sovietic, care a ales să nu declanșeze un razboi nuclear, la o alarmă falsă a unui sistem electronic ieftin... Oricum toți sunt afectați, dacă nu sunt ascunși în bârloguri...