Din motive greu de explicat dacă nu ai suferit niciodată de „răceala bărbatului” (man flu), acest newsletter vine astăzi, nu ieri. Dar e bine și azi, nu?
…
Întrebarea săptămânii 🤔
Săptămâna trecută vă ceream o opinie despre reclamele din filme. Și s-a zis așa și așa:
Ce zic eu? E destul de rău că 68% dintre voi sunteți deranjați de reclamele din filme. E rău pentru produse (pentru că enervează, deci ar putea influența reacția la raft), e rău pentru film (pentru că arată lipsă de creativitate și poate influența o viitoare prezență a publicului în cinema la filmele cu X, Y, Z protagoniști). E mult de zis. Am să detaliez într-un articol pe care îl voi urca săptămâna asta pe blog.
Pentru săptămâna viitoare.
Săptămâna asta e un altfel de premiu, așa că întrebarea o să fie nițel altfel.
Când faci cumpărături cât de mult contează comunicarea unui produs când îl alegi? Îți pasă de filozofia unui brand, ori nu? Ești atent la mesajele publicitare pe care le face, dacă te enervezi renunți la el, ori nu-ți pasă și cumperi orice ar spune? Urmărești branduri pe social-media? Care și de ce?
Comentează și câștigă două bilete la evenimentul de mai jos, ocazie unde o să vorbesc despre branding, marketing, copywriting și alte d-astea.
Uite, Daniela Irina MJ a comentat data trecută și a câștigat. Daniela, dacă vezi mesajul ăsta trimite un mesaj la george.bonea@gmail.com
…
Ce am mai scris ✍️
Am mai spus și cu alte ocazii că jurnalismul e mort, dar vreau să reamintesc acest fapt ca să nu credem că avem ce să salvăm. E posibil ca această să fie și cea mai meh meserie a zilelor noastre.
Aproape zilnic recomand articole interesante la rubrica „De citit în drum spre casă”.
…
Ce am mai citit📚
Masculinitate furată de Philip Zimbardo și Nikita Coulombe - Zimbardo e ăla șmecher care în 1971 a făcut experimentul de la Universitatea Stanford și a rezultat în cartea „Efectul Lucifer”. În „Masculinitate Furată” avem o documentată și amplă demonstrație a tuturor tensiunilor care îi fac pe bărbații de azi să fie așa cum sunt. Ori de ce nu sunt cum e mai bine pentru toți. E o carte cu potențial periculos, pentru că dacă vreun Andrew Tate o citește cu analfabetismul din dotare o să înțeleagă doar ce vrea el. Altfel, o lectură foarte sănătoasă atât pentru femei, dar mai ales pentru bărbați;
O americă înfricoșătoare de Edward Behr - dacă mă citiți de mai mult timp știți că-mi place să citesc variat, și mai ales din bula cealaltă. Am citit tot felul de conservatori (de la Puric la Scruton, Douglas Murray și alții relevanți pentru tipul ăla de discurs). Dar cartea asta lui Behr este dezarmant de reducționistă, cu atât mai mult pentru un om plimbat. Cineva a scris deja o recenzie foarte bună pentru cartea asta, n-are rost să mă repet. Aș recomanda cartea asta doar ca o dovadă că și o lectură atât de slabă poate ajunge pe rafturile librăriilor, ba chiar din partea unei edituri precum Humanitas.
…
Alte chestii? Recomandări? 🤔
Am fost la RedBull SoundClash (Connect-R vs. Șuie Paparude). Câteva impresii? Fie. Connect-R e mișto - face show și e versatil, păcat că s-a prăjit religios (vedem cum evoluează asta), Șuie sunt și au fost o trupă de club și exclusiv pentru publicul lor (e și buba genului muzical abordat), Adi Despot e cringe și MCuiește de parcă e constipat.
…
Cuvântul săptămânii📖
Băjenie - fugă din cauza unei invazii.
Exemplu: „românii sunt în băjenie, alungați de insatisfacția că lucrurile se schimbă în bine tot mai greu.”
…
Mixul perfect nu exi… ❤️
Pariuri, AUR, Trump, Avram Iancu. Când vreodată le-ai putea vedea împreună? Și unde?
…
Mai mult? 🧲
Dacă vreți să citiți ce cărți am publicat până acum: „Îmi pare rău că am muncit”, „Miercuri10” și „Aventuri cu Zornel în Lumea Nașpa”.
Alte chestii pe Facebook, blog, Twitter (X?) și pe Instagram țin evidența cărților citite. Pe LinkedIn vorbim de muncă & colaborări.
Momentan sunteți 3.087 abonați.
Unii oameni dau cămașa de pe ei pentru mine. Mulțumesc celor care contribuie pe Substack și Patreon. Cum ar spune mama, „tu de ce nu ești ca ei?”.
Cand fac cumparaturi, comunicarea si filozofia unui brand conteaza mult pentru mine. Apreciez brandurile cu valori similare cu ale mele, care abordeaza subiecte importante si vor sa aduca o schimbare pozitiva.
Sunt atenta la mesajele publicitare si prefer o comunicare autentica, onesta si creativa. Daca un brand e prea agresiv sau manipulator, pot renunta la el.
Urmaresc in social media branduri care creeaza continut interesant si valoros, interactioneaza cu urmatorii si sunt deschise la feedback. (Recomand M.O.M de pe LinkedIn).
Viata m-a invatat sa fiu un "consumator" constient si sa aleg branduri care rezoneaza cu valorile mele si contribuie pozitiv la societate.
Mă refer strict la produsele alimentare când spun că nu mă interesează nici comunicarea, nici filozofia unui brand, atâta timp cât eticheta produsului respectiv este curata; am rămas de multe ori surprins cum un brand cu un marketing agresiv aduce pe piață produse cel puțin dubioase.
În ce privește achiziția unui produs de tip electrocasnice, telefoane, etc, sunt în aceeași situație; contează mai mult funcționalitățile produsului respectiv decât modul în care este marketat.