Zilele astea am avut niște probleme și d-aia newsletter-ul n-a ajuns ieri. Mai exact, mi-a fost hackuit contul de Gmail. Asta înseamnă că (momentan?) am pierdut adresa de e-mail george.bonea@gmail.com (deci dacă ne-am conversat pe acolo nu mai pot accesa mesajele) și nu mai am nimic din ce ține de Google. Da, nici contul de Youtube. La ora asta tot materialul meu de pe Youtube nu mai există. Poate vă era poftă de speakerul demotivațional…
Vedem ce se mai întâmplă cu asta.
…
Întrebarea săptămânii 🤔
Săptămâna trecută vă invitam să discutăm despre criptomonede. S-a răspuns așa și așa:
Ce cred eu? Sunt curios ce se va întâmpla cu această tehnologie, cu atât mai mult acum după ce am citit că tot felul de corporații au început să investească în crypto. Oricum, e clar că nu e ceva trecător din moment ce Bitcoin a împlini anul ăsta 16 ani și avem țări și companii care au urcat în barca asta. 16 ani nu-i enorm, raportat la istorie, dar nici prea puțin încât să nu conteze, nu?
Pentru săptămâna viitoare❓
Dacă tot mi s-a întâmplat nasoala cu mail-ul am o curiozitate vizavi de relația voastră online-muncă.
Ați mai putea lucra fără Facebook, Instagram, TikTok ș.a.m.d.? Dar fără mail? Ar putea exista vreo soluție fără acestea pentru ceea ce faceți?
…
Ce am mai scris ✍️
Am avut șansa să mă plimb prin unul din cele mai cunoscute cartiere dormitor din România - Militari Residence. Cum a fost? De ce o să fie ghetou acolo? Cine se mută acolo? Multe întrebări, dar m-am gândit și la o potențială soluție;
Am reînceput să văd serialul M.A.S.H. 4077 și pe fondul ultimelor lecturi mi-am dat seama ce ușor se transmite ura între popoare/etnii. Un aspect despre care ne preocupăm prea puțin;
Teodosie a zis iarăși ce știe din cărțile lui despre relația bărbat-femeie. Nu mă repet, am mai scris despre o temă similară;
Aproape zilnic recomand articole interesante la rubrica „De citit în drum spre casă”.
…
Ce am mai citit📚
Living with Distrust / Neîncrederea: Cum funcționează România profundă de Radu Umbreș - calitatea cărții e incontestabilă. Iar Umbreș este un cercetător citibil, nu se pierde în limbaj inaccesibil și frazeologie dificilă. Cartea poate trece lejer drept o radiografie (comică?) a unui sat românesc. Interesant a fost să văd multe similitudini între satul și sătenii cercetați de Umbreș și copiii/adulții cartierului bucureștean în care am copilărit. Conflicte, tensiuni, bullying, aspecte aproape 1:1. Pentru mine cartea asta e o altă dovadă a faptului că (momentan) urbanul românesc e un sat mult mai mare. Pe baza acestei cercetări s-ar putea scrie lejer o piesă de teatru, un serial de tragi-comedie, ori mai multe episoade Las Fierbinți. Mă bucur că lucrarea a fost tradusă în română, fiind accesibilă oricui este curios de o altă bulă din țară.
…
Alte chestii? Recomandări? 🤔
Filozoful sloven Slavoj Žižek a scris o carte nouă. N-am apucat s-o citesc, dar am văzut interviul ăsta cu el. Mi se pare interesantă observația despre credința bulei corporate/office;
Pentru că mă uitam la un meci de la Euro2024 și n-aveam chef de comentatorii români am pus acest interviu cu economistul și politicianul grec Yanis Varoufakis. Cu ocazia acestui campionat european, și a. comentatorilor români, am putut să mai ascult podcast-uri și interviuri. Mulțumesc.
…
Cuvântul săptămânii📖
Geomanție - pretinsă artă de a prezice viitorul cu ajutorul unor puncte trasate pe pământ sau prin analiza unor grămăjoare de pământ.
Exemplu: „În locul celor de la ProTV aș face o schimbare cu rubrica prezentată de Neti Sandu. După horoscop simt că geomanția e următoarea chestie importantă pentru un matinal de știri.”
…
Ambulanța noastră ❤️
Faptul că am ajuns să avem sponsorizări-reclamă la Superbet și pe ambulanțe mi se pare entuziasmant. Abia aștept să văd în ce alte locuri vor ajunge pariurile: pe mașinile de pompieri, avionul prezidențial, scutece…
…
Mai mult? 🧲
Dacă vreți să citiți ce cărți am publicat până acum: „Îmi pare rău că am muncit”, „Miercuri10” și „Aventuri cu Zornel în Lumea Nașpa”.
Alte chestii pe Facebook, blog, Twitter (X?) și pe Instagram țin evidența cărților citite. Pe LinkedIn vorbim de muncă & colaborări.
Momentan sunteți 3.136 abonați.
Unii oameni dau cămașa de pe ei pentru mine. Mulțumesc celor care contribuie pe Substack și Patreon. Cum ar spune mama, „tu de ce nu ești ca ei?”.
Nu exista o solutie satisfacatoare. Post pandemie, dezvoltarea comunicarii online cu institutiile a condus la o economie de timp care e atat de importanta incat a trecut granita cuvantului economie. A condus la reorganizarea din temelii a modului de lucru. Am grupuri pe whatsapp cu clientii pe dosare punctuale. Transmitem pe email si whatsapp documentele, primim certificate si adeverinte, avem dosar electronic la instanta. E o schimbare cu 180 de grade. Disparitia onlineului ar echivala cu evul mediu la actualul volum de lucru. Si cu plecarea mea la o ferma, la pascut oi.
Lucrez pentru o firma straina in zona de digitalizare si petrec cam 77,23% din timp online. Multe proiecte sunt din afara. Mail-ul il folosesc cel mai putin. Discutam numai pe Teams. Lucrez cu documentele scanate si incarcate in cloud.