Inițial îmi propusesem să fiu mai puțin prezent pe Facebook, mai puțin înverșunat pe subiecte și alte d-astea. Dar n-am putut. Părerologia e uneori ca o alergie. Și a trebuit să-mi dau cu părerea și despre David Popovici. Îmi cer scuze față de mine că nu pot să mă abțin. Dar mă străduiesc să am mai puține opinii.
…
Întrebarea săptămânii 🤔
Săptămâna trecută vă provocam să discutăm despre căsătoria între persoanele de același sex. S-a răspuns așa și așa:
Ce cred eu? În curând (4-5 ani) UE o să invite România la masa țărilor tolerante. AUR și ce alte partide vor juca în liga familiei tradiționale vor cere iar referendum. Și de acolo rămâne să vedem.
Pentru săptămâna viitoare❓
Să discutăm puțin despre fake news-uri, mai ales că în ultima perioadă s-au perindat tot mai multe pe social-media.
Ce fake news te-a dus de nas în ultimele 6 luni? Ori care te-a șocat cel mai tare și ți s-a părut complet neverosibil, dar cu foarte mulți adepți?
…
Ce am mai scris ✍️
Orice asemănare cu o fostă colegă de muncă în acest text este pur întâmplătoare și nu uitați că eu am și o imaginație bogată. Doar că acum e adevărat.
Aproape zilnic recomand articole interesante la rubrica „De citit în drum spre casă”.
Dacă o să cumpărați noul număr din Revista Golan o să mă găsiți și pe mine acolo cu un text. E despre orașele turistice și titlul e chiar golănesc: „Lua-ți-aș casa-n selfie”.
…
Ce am mai citit📚
„Trebuie să ne adaptăm!” de Barbara Stiegler - știi momentul ăla când citești o carte și simți că îți bubuie capul și că dacă o citeai acum 10-15 ani viața ta era altfel? Dacă puneam mâna pe cartea asta la 18 ani nu mai pierdeam timpul cu Jurnalismul. Asta e, chiar și acum a reușit să mă îmbogățească. Dacă aș organiza vreodată un club de lectură, unde să dezbatem ce citim, cartea asta s-ar afla sigur în top 3 lecturi dezbătute. Totuși, trebuie să spun și un adevăr incomod: nu cred că am citit vreodată o carte cu mai multe greșeli de tehnoredactare. Au fost chiar și cinci (5!) greșeli pe o pagină. Trist pentru o carte de o asemenea anvergură. Nu îi știrbește din valoare, dar te întristează;
Bonjour tristesse de Francoise Sagan - aveam poftă de ceva scurt și cărticica asta de 100 de pagini stătea pitită prin bibliotecă. O lectură drăguță despre o „dramă” adolescentină care l-a final m-a inspirat pentru un potențial proiect scriitoricesc, dar să vedem. Altfel, o lectură relaxantă de plajă, ori câteva ore la o terasă.
Poți să vezi tot ce am citit din 2020 până azi pe Instagram.
…
Alte chestii? Recomandări? 🤔
În cinematografe o să găsiți filmul „Les Indésirables” (tradus ca „Nedoriții”). Mi se pare un film foarte bun dacă vrem să înțelegem mai bine unde au greșit francezii cu politicile lor sociale (un film nu răspunde la toate întrebările, dar portretizează câteva). Dacă te bântuie vreo ură față de emigranți, ori „știi tu cum stă treaba” cu Franța, filmul ăsta ți-ar prinde foarte bine;
Tocmai am aflat un truc despre cum să scoți mai ușor compoziția din vinetele coapte și simt că viața nu o să mai fie niciodată la fel;
Dacă urmează să aveți un copil n-ar strica niște cursuri de puericultură. Gratis (în București, nu știu de alte orașe) de la Asociația Moașelor Independente;
Hai să mai recomand ceva auditiv. Nu știu dacă sunteți fani Boris Brejcha, minimal și alte d-astea, dar pe mine mă ține în priză să lucrez pe asta.
…
Cuvântul săptămânii📖
Cuvadă - rit de asistare a tatălui la nașterea copilului său, unde se comportă ca mamă, primind îngrijirile moașei, felicitările și darurile rudelor și prietenilor.
Exemplu: „Nu mai e domnule lumea cum era, nu vezi și tu cum sunt bărbații de azi? Toți acum s-au dat pe cuvadă d-asta, zici că-s femei, mă jur! Păi pe vremea mea…” (și variațiuni pe temă)
…
Cade totul, cade orice ❤️
De pe blocul ăsta cade orice. Într-o bună zi o să cadă și bani. Să fim optimiști și să privim partea plină a blocului.
…
Mai mult? 🧲
Dacă vreți să citiți ce cărți am publicat până acum: „Îmi pare rău că am muncit”, „Miercuri10” și „Aventuri cu Zornel în Lumea Nașpa”. În octombrie 2024 apare următoarea.
Alte chestii pe Facebook, blog, Twitter (X?) și pe Instagram țin evidența cărților citite. Pe LinkedIn vorbim de muncă & colaborări.
Momentan sunteți 3.173 abonați.
Unii oameni dau cămașa de pe ei pentru mine. Mulțumesc celor care contribuie pe Substack și Patreon. Cum ar spune mama, „tu de ce nu ești ca ei?”.
Fake news care m-a păcălit: cum ca Algerian boxer Imane Khelif ar fi trans 😔
Fake news-ul care m-a pacalit cel mai tare, mai mult de 5 min chiar, a fost cel cu boxera Khelif, acuzata ca e trans si ca lupta cu adversara sa italianca a fost o nedreptate inumana. Valul de ura revarsat pe net, dar si aspectul ei fiziologic m-a impins inevitabil in directia gresita si mi-a luat mult timp sa imi dau seama de realitatea stirii, in conditiile in care 99% dintre postari erau pe hate, dar am reusit gratie acelui 1% sa cercetez mai mult si aflu defapt intreaga poveste...#erausafiiprost