13 Comments

Mereu artiștii au avut tendințe de a se îmbrăca glamorous, exotic, extravagant, doar că acum nu mai sunt atât de judecați precum în anii 90.

Sau exprimată într-o lumină mai caldă, au o susținere mai accentuată din partea publicului.

Ce pare acum a fi "ciudat" pentru generațiile anilor 80-90, așa pare și pentru noile generații stilul hippie al anilor 60, cu imprimeul grădinii botanice pe cămașă/tricou mulat, pantalonii largi la capete și ochelarii cu lentile portocalii Top Bar.

Are RAPPA o melodie, las aici o strofă!

Fiecare generatie e de neegalat,

Ca nu exista comparate între ele de fapt,

Vorba aceea "Toate-au fost la timpul lor ceva exagerat! "

Ideea e ca nimic nu s-a schimbat.

Expand full comment

Oamenii uita repede. ABBA erau si ei pe vremea lor considerati niste ciudati, iar acum lumea le duce dorul.

Expand full comment

Toți artiștii sunt ciudați pentru vremea lor.

Expand full comment

True. Acum ca zici, la oricare ma gandesc, a fost vazut ori ca fiind nebun, ori satanist, ori drogat...

Expand full comment

Adevărul e că mulți au fost/sunt drogați.

Expand full comment

Vai, artiști care șochează vizual, vine sfârșitul lumii, maică! ÎN ACELAȘI TIMP, artiștii care le-au făcut tinerețile mai frumoase, gen David Bowie, Queen și alții, aveau make-up skills mult peste ale mele. Dar, da, sigur are Oculta planuri, care atâta e de ocultă, că planurile ei de dominare a lumii au ajuns până în Cucuieții din Deal. Că știm toți că asta înseamnă "ocult."

Expand full comment

Kiss, Mercury, Elton John, Lady Gaga- socul vestimentar, etc,

Acum cred ca toti au agenti si marketarea e puternica, dar tot ce ramane e perfomanta, muzica, show ul.

Expand full comment

George, ai un dezacord în articol la partea despre religie. “Un procent covârșitor dintre români nu au citit Biblia…” Un procent covârșitor nu “a citit”. Că subiectul este “procent” nu “români”. Bafta in tot ce faci.

Expand full comment

Mi scuzi. Am scris cu ochii legați la spate.

Expand full comment

Ciudatii vremurilor trecute nu se dadeau ce nu sunt. Adica nebunii aia de rockeri, care aveau parul lung si erau machiati feminin, nu au zis niciodata despre ei ca nu se regasec in genul mascului. ABBA erau ciudati la imbracaminte pentru ca, in lupta lor contra unor taxe execive, au descoperit ca tinutele de scena, extravagante, sunt libere de taxe...Ce se petrece acum este o premeditare evidenta. Nu inteleg (de fapt inteleg...) de ce tarile mai participa la asa ceva...Si cat timp tarile se vor comporta ca niste slugi vis-a-vis de un stapan cu idei dereglate (sau ma rog...poate le plac ideile astea, uneori asa pare), Eurovisionul va fi pur si simlu un instrument de propaganda a ideilor care TREBUIE implementate in randul slugilor.

Expand full comment

Ciudații ăia rockeri care „nu se dădeau ce nu sunt” știau de pedofilie și asta nu-i oprea să nu aibă relații sexuale cu fane sub 18-17-16-15-14...

Expand full comment

Am reușit anul ăsta performanța de a viziona două semifinale de Eurovision. Crunt. Mi-a venit să plâng. Există atâția artiști buni pe lumea asta, nu pricep de ce lumea își mai pierde timpul cu un concurs care nu aduce nici o valoare – nici vocală, nici creativă, nici socială. Sigur, există excepții, dar mă refer la nivelul de calitate al concursului, în general.

Dincolo de asta, din păcate nu reușește să fie nici propagandă politică, nici vreo manifestare relevantă a ideologiei de gen. Zic „din păcate” pentru că aș putea, cred, să respect o chestie bine făcută, deși-mi moare sufletul când aud ce și cum se cântă.

Poate că-și propune să încline în vreun fel balanța politică, mă îndoiesc că efectele sunt mai semnificative decât o lacrimă într-un ocean. Mi se pare că-și propune să fie cool, hip, la modă, incluziv. Eșuează și aici, pentru că e superficial, forțat, fără substanță, ca unul care dă din mâini să fie și el observat că uite, uite, i-a primit și el pe copiii ciudați la party. Asta e senzația pe care mi-o transmite mie cel puțin, și vine cu niște jenă (cringy stuff).

Simt că nu face vreun bine ideologiei de gen, pentru modul în care sunt percepute apoi unele comunități de către societate (ca la spectacol, să nu zic circ – pentru că așa reușește Eurovisionul să creeze contextul, nu pentru că așa ar fi artiștii respectivi). Dar hei, e foarte posibil să fiu pe alte lungimi de undă și să mă înșel. Nu pot nici să zic că-i doar show off/ nimic serios. Își propune totuși diverse lucruri, se vrea a fi important, și se pare că oamenii urmăresc cu interes.

Expand full comment

Concursurile de talent nu cred că mai sunt de mult timp despre "talent", dacă au fost vreodată. Eurovision încearcă să șocheze cât mai mult încât să se uite și Nea Mărin care s-a lipit de televizor după 65 de ani, scârbit de generația actuală, iar ei să-și ia banii, ca orice altă emisiune de divertisment. Și eu ascultam Motley Crue, Def Leppard, Kiss, Bowie, etc, și mi s-au părut ciudați, dar în modul ăla sănătos. În interviuri, membrii formațiilor purtau pantaloni și tricou, gen. Irlandezii purtau kilt, iar soțiile vikingilor se duceau cu ei la luptă și, aici pot doar să presupun că nu făceau vreun vals cu inamicii, îmbrăcate-n rochii, machiate. Se îmbrăcau în funcție de necesitate, noi am evoluat. Din cauza asta cred că a fost un show off, că oamenii ăștia se pot da jos de pe scenă asumându-și rolul gonadelor cu care s-au născut, sau nu știu, altfel, nu mă bag.

Iar ce a zis Vasile Bănescu mi se pare o exagerare. Îi înțeleg punctul de vedere, de unde vine, dar s-a complicat acolo unde cred eu că nu era nevoie.

Expand full comment