Nu știu, poate ai o zi mai grea, ceva nasol, nu vreau să te stresez aiurea, mai bine citește ce ți-am lăsat mai jos și poate o să fie mai bine. Nu știu, sunt doar un newsletter.
…
Întrebarea săptămânii 🤔
Săptămâna trecută vă întrebam dacă o instituție de tip CNA ar ajuta în trierea/cenzurarea unor materiale din social-media. Adică să fie niște oameni care spun dacă un lucru trebuie/nu trebuie să fie pe rețelele noastre de toate zilele.
Ce s-a comentat și votat?
Eu? Nu știu… nu cred în discursuri de tipul „e nevoie să-i lași pe oameni să fie liberi și să-i educi” pentru că educația asta necesită timp și bani, și nimeni nu pare dispus să ofere aceste resurse pentru cei mai needucați dintre noi. În același timp nici nu poți băga pumnul în gură tuturor, că se enervează și-ți dau foc la coșmelie. Cine știe unde s-ar duce ăștia care n-ar mai putea spune tâmpenii pe net… Așa că… nu știu. Cum e acum clar nu e ok.
Pentru săptămâna viitoare:
Am văzut subiectul ăsta postat pe Reddit acum ceva timp și a atras multe opinii interesante. Așa că vreau să vă întreb și pe voi.
Știu că am dat greu, dar argumentează-ți opțiunea de vot și poți câștiga! (cărți)
Uite, Adrian Popovici a comentat la newsletter-ul precedent și a câștigat. Adrian, dacă vezi mesajul ăsta o să te rog să dai un mail la george.bonea@gmail.com și să-mi spui două titluri din poza de mai jos.
…
Ce am mai scris ✍️
La trustul Intact am mai găsit o dovadă de jurnalism prost făcut. Bine, poate nu-i neapărat prost, dar e făcut să le cânte în strună celor depășiți de vremuri.
S-a publicat noul număr al Revistei Golan. Mă găsiți și pe mine acolo cu un text. Puteți comanda revista la ei pe site dacă n-o găsiți în librării.
În (aproape) fiecare zi fac o selecție de articole pe care le găsesc interesante. Ce-mi salvez dimineața ca să citesc seara. E rubrica „De citit în drum spre casă”. Dacă vă faceți cumva un obicei din a intra seara pe blog o să vedeți textul acolo.
…
Ce am mai citit📚
Centrul Vechi din București de Emanuela Grama - carte asta mi-a fost recomandată de Andrei (FC Newsletter) și trebuie să-i mulțumesc public. După cartea asta trebuie să se facă un serial Netflix. Adică un serial Netflix despre Centrul Vechi din București. Pentru că bucata asta de pământ are o viață captivantă. Dramă, romantism, comedie, tot ce vrei! Cartea asta e atât de bună încât m-a impulsionat să reiau un vechi proiect video (dar despre asta cu altă ocazie). Altfel, top carte.
Jucătorul de F.M. Dostoievski - mie mi se pare că această carte demonstrează de ce Dostoievski e atât de apreciat și considerat mare boss. Personajele lui sunt atât de credibile și bine conturate încât am căutat să văd dacă există vreo piesă de teatru după cartea asta și (din păcate) am găsit doar o înregistrare de la Teatrul Radiofonic (din 1984). Dar tot a meritat, voiam să aud vocea personajelor. Așa că ori o citiți, ori o ascultați, e de bine. Partea amuzantă e că eu am terminat cartea în tren, ascultând în paralel un tânăr (cadru militar) care spunea că cititul i se pare „o pierdere de timp” și „degeaba”. Am râs.
…
Alte chestii? Recomandări? 🤔
Un episod bun de vlog despre etica AI-ului.
Cică EA Sports a dat în FIFA.
John Oliver ne arată altă metodă prin care (ni) se pot fura banii.
A mai apărut o rețea socială. De data asta românească și pentru oamenii care vor să învețe - So Nexy.
Filmul „Pâinea noastră cea de toate zilele” este în cinematografe. Vă recomand să-l vedeți.
…
Cuvântul săptămânii📖
Inocuitate - însușire de a nu vătăma.
Exemplu: „Era să mă bat cu unul în trafic, dar mi-am dat seama că ăla era plin de inocuitate, îi dădeam una și cine știe...”
…
Termopane ❤️
Stăteam la o terasă în Craiova și mă uitam la ceea ce am putea spune că e un bloc urât. De fapt, el are potențial să fie un bloc ok (că „frumos” e altă discuție), dar l-au termopaneizat de arată ca niște buticuri ordinare așezate claie peste grămadă. Vedeți balconul ăla de la etajul 1, cu prelată? Dacă erau toate așa nu mai arăta atât de rău. Altfel, și-a făcut fiecare după cum l-a dus mintea. E plină țara de așa exemple.
…
Mai mult? 🧲
Dacă vreți să citiți ce cărți am publicat până acum: „Îmi pare rău că am muncit”, „Miercuri10” și „Aventuri cu Zornel în Lumea Nașpa”.
Alte chestii pe Facebook, blog, Twitter (X?) și pe Instagram țin evidența cărților citite. Pe LinkedIn vorbim de muncă & colaborări.
Momentan sunteți 2.992 abonați.
Unii oameni dau cămașa de pe ei pentru mine. Mulțumesc celor care contribuie pe Substack și Patreon. Cum ar spune mama, „tu de ce nu ești ca ei?”.
E mai previzibil ca alegerile in Rusia ca va ieși Emil Constantinescu :)). Din punctul meu de vedere cred ca fost președintele cel mai puțin asociat cu fapte de corupție comparativ cu ceilalți din sondaj. Daca nu ma înșel a fost președinte intre 1996-2000. Ar fii nedrept sa ma pronunț despre activitatea lui politica de atunci având in vedere ca aveam 4 ani :)) dar sunt curios de celelalte comentarii.
La seriozitate mă refeream, George. Dar cred că ştii mai bine.
Spor cu cărțile!