Ceva lejer, că-i luni.
…
Întrebarea săptămânii 🤔
Săptămâna trecută eram curios să știu în ce tip de țară ați vrea să trăiți. Cu reguli amendate mai drastic, ori instituții care mai închid ochii la nereguli. S-a răspuns așa și așa:
Eu? Mulțumesc de întrebare. Mă uit la exemplul altor țări, alea la care uneori ne uităm cu jind, și văd că e un mix de duritate & lejeritate. Cred că e important momentul și cu cine ești drastic. Dacă ești drastic doar cu băbuța care vinde leuștean pe bordură, dar închizi ochii la cocalari, nu-i a bine😎 Ar trebui să fie invers, tocmai pentru a da un exemplu pe termen mediu-lung. În principal trebuie să implementezi regulile cu atât de multă fermitate și inteligență încât cetățenii să trăiască la intersecția dintre frică (de amendă) și rușine (de societate)👉
Iar la anumite aspecte e bine să nu închizi ochii niciodată pentru că ele se pot transforma în potențiale pariuri zilnice. Adică nu e bine să închizi ochii la parcat aiurea pentru că se poate transforma într-un obicei, antrenat de faptul că „nu m-a prins data trecută, poate scap și acum”🚗
Pentru săptămâna viitoare❓
Să vorbim despre muncă.
Simți că munca te împlinește, ori o faci doar pentru bani? Te simți blocat în jobul pe care îl ai? Crezi că nu ai altă opțiune? De ce te bucură ceea ce faci? Argumentează și câștigă.
Uite, Ștefania a comentat data trecută și a câștigat. Ștefania, dacă vezi newsletter-ul ăsta dă un mail la george.bonea@gmail.com cu două titluri din poza de mai jos:
…
Ce am mai scris ✍️
Am surprins o secvență atât de interesantă într-un restaurant încât m-am gândit că n-ar crede nimeni o astfel de poveste. Așa că am pus totul într-un scenariu de teatru, cine știe, poate așa pare mai credibil.
Aproape zilnic recomand niște articole pe care le găsesc interesante la rubrica „De citit în drum spre casă”.
…
Notițe Mintale 🎧
Am terminat cu renovarea în casă și am ajuns la câteva concluzii vizavi de obiectele care ne inundă și ne aglomerează viețile.
Poți asculta episodul aici.
Mulțumesc tuturor celor care susțin acest newsletter cu un ceai🍵Podcastul și Notițele Mintale sunt modul meu de a vă arăta recunoștința.
Nu uitați să ascultați și episoadele despre:
❤️🩹Relații
…
Ne vedem? 👁️👁️
Pe 21 Octombrie, de la ora 19:00, o să fiu la Teatrul Național București (TNB) - Sala Mică, împreună cu 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐚 𝐙𝐯𝐢𝐧𝐜𝐚 (creatoare de conținut online), 𝐃𝐚𝐧 𝐒𝐭𝐚̆𝐧𝐞𝐬𝐜𝐮 (fondator & director de creație) și 𝐃𝐚𝐧 𝐏𝐞𝐭𝐫𝐞 (doctor în sociologie & specialist în ştiinţele comunicării), la un eveniment moderat de 𝐌𝐨𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐉𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢𝐮𝐜 (consultantă în comunicare) și organizat de ISCOADA.
O să vorbim despre etica în publicitate, mai ales despre cum publicitatea îi afectează/impactează pe tineri. Mai multe detalii despre eveniment aici. Intrarea este liberă și e păcat să nu vii din moment ce se discută atât de rar (spre deloc) despre reclame și tineri.
…
Ce am mai citit📚
Sonata pentru acordeon de Radu Aldulescu - dacă ți-a plăcut filmul „Terminus Paradis” (bazat pe cartea „Amantul colivăresei” de același Aldulescu) sunt șanse foarte mari să-ți placă și „Sonata pentru acordeon”. O carte perfectă pentru cei care găsesc plăcere în a vedea viețile marginalilor și luptele lor. Pe alocuri mi s-a părut puțin amețitoare cartea, parcă scrisă/narată de cineva care are un debit verbal uriaș și haotic. Dar apoi ești iar prins în poveste. Cât despre „Terminus Paradis”, vă las una dintre scenele mele preferate din filmele românești. Dialogul mi se pare absolut minunat🪗
Pe Instagram țin lista tuturor cărților citite din 2020 și până azi.
…
Alte chestii? Recomandări? 🤔
Ceva interesant despre Google Street View🌍
Un fel de situație la zi cu scandalul P. Diddy👿
De ce tot mai mulți oameni au ADHD🫥
Îmi place canalul acestui domn și pastilele lui de lingvistică🔠
…
Cuvântul săptămânii📖
Xantocit - celulă care conține pigment galben.
Exemplu: „Borussia Dortmund? Ăștia nu-s ăia cu peluza aia botezată «Zidul Xantocit»?”
…
Pentru cei mici🚸
Găsită pe Reddit: mașinuța Playboy la bâlciul în parcul IOR (București)😐Ce e greșit? Ce poate să fie greșit?
…
Mai mult? 🧲
Dacă vreți să citiți ce cărți am publicat până acum: „Îmi pare rău că am muncit”, „Miercuri10” și „Aventuri cu Zornel în Lumea Nașpa”. În curând apare următoarea.
Putem ține legătura și pe Facebook, blog, Twitter (X?), iar pe Instagram țin evidența cărților citite. LinkedIn e rezervat exclusiv pentru muncă & colaborări.
Momentan sunteți 3.363 abonați.
Nu mă dau in vânt dupa ea...dar nici nu muncesc cu sictir (mai ales ca lucrez de acasa). Lipseste implinirea, nu simt ca munca mea ajută sau chiar is "important" pt cineva.
Nu îmi place ceea ce muncesc procedural vorbind. Obțin satisfacția lucrului bine făcut cu mânuța mea, da. Nu am căutat niciodată să îmi placă ce muncesc, doar să fie un raport cinstit între volumul de muncă și plată aferentă. Văd munca ca activitatea prestată în schimbul banilor și atât.
Am tolerat ușor toate joburile pe care le-am avut, am obținut satisfacții și merite și m-am dezvoltat cât de mult am putut, dar nu voi obține plăcere complet desăvârșită niciodată nici din a munci, indiferent ce.